24.04.16 Aktuality

Do kin míří film Bella a Sebastián 2: Dobrodružství pokračuje

Rodinný film o velkém přátelství chlapce Sebastiána a nádherného bílého psa Belly bude mít premiéru už 28. dubna.

Chlapec Sebastián a jeho velký horský pes Bella, které milují už čtyři generace, se po dvou letech vrací na plátna kin s novým příběhem. Spolu s nimi se objeví i další hlavní postavy na pozadí nádherné divoké přírody savojských Alp. Film navazuje na slavný román z pera Cécile Aubry, ještě slavnější seriál i úspěšné celovečerní zpracování.

O čem je příběh?

Je září 1945 a všichni obyvatelé horské vesničky oslavují konec války. Sebastián vyrostl a stal se z něj desetiletý chlapec. Společně s divokou psí kamarádkou Bellou netrpělivě čeká, až se vrátí Angelina, která pro něj vždy byla jako druhá matka. Jenže místo ní dorazí do Saint Martin strašlivá zpráva - letadlo, kterým cestovala, se zřítilo a Angelina se ztratila v hlubokém lese. Celá vesnice truchlí. Lépe řečeno, celá vesnice kromě Césara… Sebastiánův dědeček totiž ví o někom, kdo by jemu a Sebastiánovi mohl pomoci Angelinu najít. Chlapec a jeho velký horský pes budou muset překonat řadu patálií a několik těžkých zkoušek a čelit tajemství, které navždy změní Sebastiánův život. Velké dobrodružství pokračuje...

Režisér Christian Duguay o natáčení se psy

Používali jsme několik pyrenejských horských psů, což je starodávná rasa pasteveckých psů. Zachovali si své přirozené instinkty i svou vrozenou pomalost, takže při akčních scénách je bylo třeba motivovat kousky masa. První byl Bear, sice nejmenší, ale s nádhernou hlavou na blízké záběry, přátelský a kontaktní. Druhý byl Fort, největší a s nejpůsobivější postavou, byl také nejklidnější ze všech, a proto hrál v záběrech s ohněm a v jiných kaskadérských scénách. Další byl Fripon, s tak trochu rozcuchaným výrazem, ale schopný úžasných kousků, jako třeba scéna, kdy má chytit Sebastiánovu medaili. No a pak Garfield, který v sobě měl všechny kvality ostatních psů, ale zase byl ze všech nejméně předvídatelný. Právě on hrál Bellu v předchozím filmu.

Podpora opuštěných psů

Nový rodinný film podpoří také opuštěné psy. Jedna koruna z každého prodaného lístku totiž poputuje na konto nadačního fondu Pes v nouzi. Ten vznikl za účelem aktivní pomoci psím útulkům a azylům, psům zatoulaným, nalezeným či nechtěným, týraným a jinak strádajícím, za jejichž smutné osudy mohou lidé.

Na trailer k filmu se můžete podívat zde: https://www.youtube.com/watch?v=PluLBUqjfc8