12.09.13 Aktuality

Pomoc pro Benjiho

Do redakce nám přišel email s prosbou o pomoc pejskovi Benjimu.

Benji je pejsek, kterého jsem našla v pondělí u cesty ve křoví. Byl promrzlý, mokrý, podvyživený, s poškozenou pravou stranou těla způsobenou nárazem auta. Není to náhoda, že jsme se s Benjim potkali. Je pro mě moc důležité, abych mu pomohla, jak nejvíc to půjde... Byla jsem s ním na důkladné veterinární prohlídce, kdy rentgenový snímek ukázal moc smutný obraz. Benji má zlomené obě pravé nohy a vykloubený bederní kloub. Dostala jsem na výběr: buď je možná terapie, která zahrnuje operaci a následnou péči za 1000 Eur, nebo utracení za 50 Eur.

Byla jsem připravená i na variantu, že mu pomůžu přejít po duhovém mostě, ale vím, že on CHCE ŽÍT. Prostě chce. Ještě není jeho čas. Cítím to. 1000 Eur je pro mě v tuto chvíli opravdu hodně, a tak vás chci požádat o pomoc. Každé euro či koruna jsou důležité, každé euro či koruna pomůže.

S panem veterinářem jsme domluveni, že jde Benji na operaci tento pátek (13. 9. 2013). Je důležité, aby to bylo co nejdřív. Snad to bude pro něj šťastný den, i když bude zrovna pátek 13.

Prosím, pokud můžete postrádat trochu peněz, které Benjimu mohou pomoct, pošlete je buď na slovenský, nebo český účet s VS 0001:

SK (EUR): 3177941256/0200 VÚB

ČR (KČ) : 303387783/0300 ČSOB

Mockrát vám děkujeme.

Ze srdce

Ivča Bibzová a Benji

Aktuální informace:

Včera (13. 9. 2013) se odehrálo první kolo Benjiho operací. Operovali mu pravou přední nožičku, zákrok trval 4 hodiny. Protože je Benji pořád slabý, nechtěli veterináři riskovat a rozhodli se další operace rozdělit, aby to pro něj nebyla příliš velká zátěž. Pokud tedy půjde vše podle plánu, budou ho zase operovat v pondělí 16. 9., opět kolem 9h. Tentokrát mu budou dělat bederní kloub. Operaci zadní nohy zrušili, protože se léčí sama a zákrokem by mu mohli více ublížit, než pomoct. Příroda je prý mocná... Benji má nožičky zlomené minimálně 1,5 měsíce. To jen dokazuje, jak je to silný pejsek, když vydržel chodit tak dlouho se zlomenýma nohama a vykloubeným bederním kloubem.

Myslete na nás, prosím, i v pondělí. Máme za sebou další bitvu, ale válku jsme ještě nevyhráli... Potřebujeme povzbuzení a modlitby.

Jak se má Benji?

S radostí vám chci oznámit, že Benji zvládl i druhou operaci a už doma odpočívá v „boudičce“ (pod mojí postelí). Je to opravdu čiperka, má vůli a chuť žít. Teď ho čeká dlouhé období rekonvalescence s pravidelnými návštěvami veterinární kliniky, kdy se mu budou léčit obě operované nožičky. Potom by měl absolvovat ještě jednu operaci, kdy mu z nohy budou vyndavat kovové platničky, které mu drží zlomenou nožičku (prý je to nutné, jinak mají tendence zarůstat a dělat neplechu). Pak už snad bude klid.

Obě operace jsem zvládla zaplatit z příspěvků, které jste mi poslali. Za to vám ze srdce děkuji. Lekce, kterou jsem dostala, je lekcí neuvěřitelné lásky, pokory a vděčnosti. Fascinuje mě, jak jsou lidé schopni se spojit, aby pomohli boží bytosti. I v dnešní době. Přesvědčilo mě to o tom, že když nám dá vesmír do ruce příležitost (ať už v jakékoliv podobě), potom nám ukáže i cestu... Celé je to o obrovské DŮVĚŘE.

Posíláme vám s Benjim kousek jeho vůle k životu a radosti z každého prožitého dne.

Děkujeme

Ivka a Benji