28.05.16 Aktuality

Pozvánka na voříškiádu 25. června v Ostravě

Nezisková organizace Pomocná křídla ANKA z.s. vás zve na II. ročník Voříškiády aneb Štěkni si na pohár 2016, která se bude konat 25. 6. 2016 v samém srdci Ostravy v Komenského parku. Půjde o největší voříškiádu v České republice.

 

Zábavný den plný soutěží je určený nejen pro majitele psů bez průkazu původu (PP), ale pro všechny milovníky psů. Na akci si mohou psovodi a jejich mazlíci vybojovat nejrůznější věcné ceny a poháry.

I pejsci s hendikepem mají šanci

Navíc se zde budou propagovat psí útulky a spolky zabývající se záchranou zvířat. Pořadatelé chtějí dát možnost předvést se i pejskům hluchým, slepým, starým nebo pejskům na invalidním vozíčku. Tváří letošní voříškiády je kříženka border kolie: hluchá Ennie. Je to fenečka, která byla nalezena u popelnice a následně převezena do útulku. Adoptovala si ji mladá slečna Marie Záhelová, která s hluchou fenkou ušla kus cesty. Dnes Ennie zvládá spoustu povelů a triků na základě psí znakové řeči.

Celá akce začne v 9:00 na zadních loukách v Komenského parku. Více informací a fotky z loňského ročníku najdete na http://pomocnakridlaanka.webnode.cz nebo na Facebooku.

Voříškiáda je určena pro voříšky a pejsky bez papíru původu jakéhokoli věku. Přijďte si užít krásný den s rodinou a se svými čtyřnohými miláčky!