15.03.17 Aktuality

První asistenční portugalský vodní pes v ČR

Pestrá společnost, která se zabývá výcvikem asistenčních, vodicích a signálních psů pro lidi s různými druhy postižení, předává prvního vycvičeného portugalského vodního psa paní Ivetě. Slavnostní předání proběhne 24. 3. 2017 v KD Kyje v rámci tradičního bálu Pestré společnosti. Letošní téma je Pyžamová party.

 

„Každý rok pořádáme komunitní tematický bál, na kterém je jedním z bodů bohatého programu oficiální předání psího asistenta. Tentokrát budeme unikátní ve dvou věcech. Za prvé jsme se rozhodli nestresovat tím, jaké si koupit šaty, a proto bude letos tématem Pyžamová party. Za druhé, a na to jsme pyšní, budeme předávat prvního asistenčního portugalského vodního psa Mikea,“ říká PR pracovnice Pestré společnosti, Jana Augustinová.

Portugalský vodní pes je považován za nadprůměrně inteligentní a pracovité plemeno. Do doby, než si dva tyto krasavce pořídil bývalý americký prezident Barack Obama, se o něm moc nemluvilo. Pestrá společnost, která už vycvičila i signální Čivavu, se rozhodla, že to s ním zkusí a podařilo se. Pro paní Ivetu, která bydlí sama, bude Mike nejen skvělým parťákem, ale hlavně bude podávat předměty nebo pomáhat se svlékáním bundy, rukavic či ponožek.

Na co dalšího se můžete na Pyžamové party těšit?

Vystoupí zde Kristián Mensa s breakdancem, zahraje na pilu a zazpívá Petr Dopita, dále zazpívá nevidomý zpěvák Radek Žalud nebo skupina Karyna. Chybět nebude ani bohatá tombola. Lístky si můžete rezervovat zde - agentura@bezbatour.cz, 222 984 244 nebo na pokladně KD Kyje

Více na www.pestraspolecnost.cz