23.07.17 Aktuality

Půl milionu pro zvířata v nouzi vynesl projekt FUNKY DOG

Potkali už jste na ulici psa, který měl u krku motýlek? Pak je jedním z deseti tisíc, jejichž majitelé podporují opuštěná zvířata. A kteří jim právě nákupem netradičních módních doplňků přispěli už půl milionem korun. Originální charitativní projekt s názvem FUNKY DOG, který pomáhá vybírat peníze pro Nadaci na ochranu zvířat, baví stále více Čechů.4

Během dvou let od spuštění oslovil projekt FUNKY DOG tisíce českých i slovenských pejskařů. „Baví se a zároveň přispívají na opuštěná zvířata,“ vysvětluje Katarina Králová, která za značkou stojí. Lidem nabízí nejen motýlky a šátky pro pejsky, ale také barevně sladěné dámské brože či motýlky pro pány. „Důležité je, aby doplněk psy nezatěžoval a neomezoval je v pohybu. Proto nabízíme zejména motýlky,“ přibližuje Králová a dodává, že část výroby probíhá v chráněných dílnách.

Marže z prodeje psích doplňků pak putují do útulků a charitativních organizací, kde pomáhají zlepšovat životní podmínky opuštěných zvířat. Celkem přispěli už půl milionem korun. „Dlouhodobě spolupracujeme například s Nadací na ochranu zvířat nebo Slovenskou aliancí ochránců zvířat,“ doplňuje Králová a věří, že od podzimu bude mít i FUNKY DOG statut Nadačního fondu.

Netradiční charita si získává stále více příznivců a mnozí se vracejí opakovaně. „Na jaře a v létě chtějí lidé se svým psem ladit a třeba i upoutat pozornost. V zimních měsících se pak vracejí pro reflexní motýlky, které zvýší bezpečnost venčených psů,“ říká Králová.

Psí doplňky jsou dostupné jednak na e-shopu a dále i ve více než padesáti prodejních místech v Česku a na Slovensku.