17.10.15 Aktuality

Záchranářští psi se předvedli na Karlově náměstí

13. října se nejfrekventovanějším parkem Prahy nesl psí štěkot. Za podpory značky Royal Canin se návštěvníci akce Psí hrdinové mohli osobně setkat se psy záchranáři, jejich trenéry, členy horské služby i cvičitelkou fenky, jež bojuje proti pytlákům v africkém Kongu.

Celá akce byla koncipovaná především pro pejskaře, kteří si na místě mohli vyzkoušet trénink svého psa v agility parku pod dohledem profesionála ze Search Patrol. Někteří ve svých psech objevili skrytý talent, všichni se pak mohli poradit s odborníky z Royal Canin na psí výživu o tom, jaký druh stravy bude jejich mazlíčkům vyhovovat nejlépe.

Ukázky výcviku psích záchranářů se zájmem sledovali také kolemjdoucí a podívat se přišly i děti z nedaleké základní školy. Psí profesionálové zdatně zdolávali překážky agility parku a předvedli také průběh hledání ztracené osoby. Mnohé přihlížející překvapilo , jak široká škála psích plemen je pro záchranářství vhodná. Sami se přesvědčili, že nejdůležitější roli při výběru psa záchranáře nehraje plemeno, ale zdravě dravá a hravá povaha.

Boj s pytláky v africkém Kongu

Hana Böhme je psovodka, která aktivně cvičí psi pro specializované úkoly – vyhledávání drog, ochrana objektyů a podobně. Svou patnáctiletou dráhu na poli výcviku psů korunovala tím, že její fenka byla vybrána na boj proti pytlákům v Africe. „V současné době Cama výborně pracuje se svým psovodem a díky jejím schopnostem se podařilo zachránit mnoho zvířat z rukou pašeráků. Cama nejenže vzorně plní úkoly jí svěřené, ale při mé poslední misi přivedla na svět sedm zdravých štěňat. Jsem ráda, že svou prací se psy mohu přispět k zachování nádherné, ale ohrožené africké přírody,“ svěřila se Hanka. Na akci Psí hrdinové představila dokument, který o fence Camě a její práci v Africe natočil filmař Michal Varga. Život Hanky Böhme stále znovu a znovu inspiruje k smysluplné činnosti a následování svých snů.