07.11.16 Život se psem

Sedmero psích zákonitostí

S Alanem jsme dneska ráno po dlouhém vyštěkávání zjistili, proč už tak dlouho trčíme v útulku. Totiž, abyste správně rozuměli, my všichni, ať jsme rasa jakákoliv, máme takové SEDMERO ZÁKONITOSTÍ. Psích zákonitostí, které si nemůžeme za žádných okolností odpustit. Celou věčnost si myslíme, že tímto sedmerem děláme lidem radost a přinášíme pobavení, a najednou je všechno jinak. Rozneslo se, že lidé tomu vůbec neříkají Sedmero psích zákonitostí, ale ZÁKONY SCHVÁLNOSTI! Nikdo z nás nemá ponětí proč. Třeba na to přijdete, až si naše sedmero přečtete sami. HAF!

 
1. Tuerův ZÁKON O DEFORMACI

Musím pyšně vyzdvihnout, že každý z nás ve štěněcím věku bezpečně pozná, které boty jsou vaše nejoblíbenější nebo nejdražší a věnujeme jim tu nejvyšší pozornost. To je přece chvályhodné!

2. Slumberův RELAXAČNÍ ZÁKON

Většinou, když už počítáme ovečky před spaním, začínáte si hrát a bezhlavě šaškovat s našimi hračkami. Moc nerozumíme proč, ale necháváme vás ohleduplně být. Ostatně my jsme si s nimi hráli celý den.

3. MEDIÁLNÍ ZÁKON

Je náš druhý nejoblíbenější. Je nám jasné, v jak moc velkém pohodlí chcete sledovat televizi, a proto zabereme to nejmenší místo sedací soupravy. Křeslo! Sedačka je celá vaše a nám ani nevadí, že sedíme hned naproti té otravné krabici.

4. ZÁKON ROZMĚRNOSTI

Náš doslova nejmilejší! V posteli záměrně zabíráme co nejvíce místa, aby vám bylo co nejtepleji. 

5. Holův ZÁKON PŘÍMÉ ÚMĚRY

V případě, že nás necháte doma samotné, dáváme vám co hodinu jasné hlášení o tom, že jsme v naprostém pořádku. Na hlasitosti si dáváme obzvlášť záležet, jelikož nikdy nevíme, jak daleko budete.

6. Pestův ZÁKON OCHRANY MAJITELE

Od cizích lidí bereme veškeré jídlo, které nabízí. Nemůžeme dopustit, abys vás někdo otrávil.

7. ZÁKON BLINDŮV

Platí pro situace, kdy se my obyčejní psi setkáváme se psy slepeckými. Ti jsou velice disciplinovaní a drží se jednoduchých tras, proto se snažíme vcházet na trasy mnohem náročnější a zábavnější. Najdeme tam víc zajímavých věcí na čmuchání a navíc nepřekážíme.

Pro nás dlouho zákony radosti, pro lidi nejspíš zákony schválnosti, ale i přesto stále doufáme, že si nás někdo z vás odvede z útulku domů.

Pac a pusu,
Váš Arik!

Zdroj: Němá tvář bloguje