25.01.17 Život se psem

Český tým má první cenný kov! Michal Ženíšek vybojoval 3. místo ve skijöringu

Mistrovství světa federace IFSS on-snow v Kanadě teprve odstartovalo a již v prvním závodě skijöringu na 14 km Michal Ženíšek získal v silné konkurenci bronzovou medaili. První a druhé místo brali závodníci z Norska a Finska.

To, že závod nebyl jednoduchý, komentoval Michal Ženíšek pár minut po závodě: „Necítil jsem se úplně nejlépe, trať nebyla ideálně upravena na skijöring, sníh byl přemrzlý a hrubozrnný“. Nepříznivé podmínky na trati musel Michal řešit už před samotným závodem, a to v otázce zda psovi nechat při závodě návleky na tlapkách, nebo jet bez nich. „Rozhodl jsem se dát Kvapovi botičky kvůli dalším startům, co tu jedu. Má packy nyní v pořádku, oproti závodníkům co nebotičkovali, ale zase se mu to v závodě smekalo, což byl velký problém“, vysvětloval své rozhodnutí Michal Ženíšek. Závodní duo má teď jeden den volno a pak jede další závod.

Michaela Srchová se v konkurenci 27 závodnic dostala ve skijöringu do TOP 10 a obsadila 7. místo. Jiří Mencák v dvoukolovém závodě psích spřežení dojel v první části závodu na průběžném 3. místě. Druhá část závodu se jede dnes. Průběžné zpravodajství z Kanady, včetně umístění a vlogů našich reprezentantů, můžete sledovat na stránkách http://vimcimkrmim.cz/mskanada.php.