17.08.14 Život se psem

Co dělat, když je venku špatné počasí?

Pokud je venku ošklivo a vám se nechce se psem na dlouhou procházku, můžete se zabavit i doma. Existuje řada aktivit, které budou bavit vás i vašeho čtyřnohého kamaráda. Jde především o to, trávit čas společně.

Návštěva

Pozvete domů své přátele, nebo vezměte svého psa na návštěvu kamarádů, příbuzných nebo sousedů, které máte rádi – vy i pes. Vy proberete novinky a pes zase dostane nějakou dobrotu a svou oblíbenou porci mazlení.

Nové triky

Můžete se psem natrénovat nějaký nový trik - od válení sudů až po přeskakování obruče na povel. Co takhle naučit ho reagovat na špatné počasí? Při povelu „prší“ si v leže smutně položí hlavu na packy. Motivujte ho pomocí pamlsků, použít můžete i klikr.


Domácí wellness

Udělejte velkou očistu. Psa vykoupejte (použijte kvalitní psí šampón), vyčistěte mu uši a zuby, zastřihněte drápky a vykartáčujte ho. Protože tyhle aktivity pro něj nejsou zrovna dvakrát příjemné, odměňte ho pak mazlením nebo příjemnou masáží.


Různorodé hry

Zahrajte si na schovávanou. Dejte psovi povel zůstaň a vy se schovejte. Pak ho zavolejte a povzbuzujte ho, aby vás šel hledat. Jakmile vás najde, vesele ho pochvalte a dejte mu odměnu (oblíbený pamlsek, hračku, nebo ho pořádně podrbejte za ušima). Můžete si zahrát i další hry – na přetahovanou, schovávání hraček atd. Fantazii se meze nekladou.