01.05.15 Život se psem

Džínový poklad

Pokud stále vymýšlíte, jak zabavit svého psího parťáka a dochází vám nápady, zkuste čichací hru s pamlsky a starými džínami.

Postačí vám k tomu jen vyřazené džíny a zásoba pamlsků, kterou schováte do všech kapes. Granulky apod. můžete schovat i do nohavic, stačí ohrnout nohavici a do ohybů dát pár pamlsků. Na jedné nohavici můžete udělat uzel a zvnějšku do něj zastrkat pár dobrot. Pokud chcete svého psa obzvlášť potěšit, můžete jako zvláštní překvapení do jedné nohavice strčit míček na pamlsky naplněný oblíbeními dobrotami vašeho psa. Do poutek do opasku můžete prostrčit proužek sušeného masa, sušené pochoutky nebo žvýkací kosti. Takto „vytuněné“ džíny můžete psovi nechat před svým odchodem z domu, abyste mu chvíle, po které bude doma sám, trochu zpříjemnili.

Pokud se obáváte, že se kvůli džínám stane z vašeho psa ničitel, který zdevastuje veškeré oblečení, které mu přijdou pod nos, pak vás můžeme uklidnit. Ze psa se obvykle nestane ničitel jen pro to, že se při hře použijí vaše vyřazené rifle. Naopak. Když mu dáte na hraní dost povolených věcí, bude si méně hledat jiné rozptýlení. A především je jasně rozpoznatelné, kdy je to míněno jako psí hra, protože vy dáváte do džín pamlsky, vy mu džíny zřetelně podáváte a povzbuzujete ho, aby se jimi zabýval...

Zdroj: Jak zabavit psa, aby se nenudil, Christina Sondermann, Grada, www.grada.cz