06.12.13 Život se psem

Obdarujte na Ježíška svého pejska - krmeni.cz vám přispěje 100 Kč

Vánoce jsou za dveřmi a vedle shánění dárků pro rodinné příslušníky a přátele myslí většina chovatelů i na obdarování svého zvířecího mazlíčka.

Už když se provádí úklid a zdobí stromeček, šmejdí psi po bytě s široce otevřenýma očima a na základě zkušeností z předchozích let očekávají něco výjimečného a příjemného. Co je nejvíc potěší? Každé zvíře ocení především vaši přítomnost, proto si na ně udělejte čas a věnujte se mu ještě víc než v jiném období. Více vycházek a sportování je pro psa ten nejhezčí dárek.

S pamlsky opatrně

Dalšími dárky jsou nepochybně pamlsky. „Zde pozor. Co chutná a relativně neškodí člověku, může být pro zvíře a jeho zdraví zhoubné. Takže lidské cukroví psovi v žádném případě nedávejte. Existují třeba čokolády a bonbony pro domácí zvířata. Měly by být po ruce, když vytahujete z trouby napečené cukroví. Pamlsky ano, ale vybírejte ty skutečně určené pro zvířata,“ upozorňuje Lubomír Chmelař, veterinář společnosti Energy Group, která dodává přírodní preparáty pro zvířata. Vhodným vánočním dárkem pro ně bude jejich přirozené krmení ve velmi bohaté nabídce, aby si mohli vybrat. Láska skutečně prochází žaludkem.

Hračky hrají prim

Většině domácích mazlíčků udělá něco na hraní obrovskou radost. Někteří psi dávají přednost klasickým pískajícím gumovým hračkám, další preferují spíše plyšové míčky nebo uzlíky. „Pro zvířata s nadváhou budou vhodným dárkem hračky na aportování. Všichni pejsci ocení také populární kostičky z kůže, tyčinky a sušené jícny, žaludky, uši a jiné dobroty. Jsou dobré na žvýkání a žužlání a psi si s nimi zároveň vyhrají. Navíc je jisté, že z těchto pochutin netloustnou,“ říká Lubomír Chmelař.

Něco na zub i na zdraví

Pro zdraví lze věnovat dárek, který zvíře přímo nepotěší, ale bude užitečný pro jeho zdraví. Pořídit můžete například Virovet do domácí lékárničky pro úvodní stadium prakticky každé infekce, která se projevuje kýcháním. Postačí několik aplikací a předejde se dalšímu rozvoji onemocnění.

Hledáte konkrétní inspiraci? Tady je!

Hračky - každého pejska zaručeně potěší. Někteří psi milují přetahovací uzle, jiní dávají přednost míčkům. Přemýšlíte, jakou hračku psovi nadělit? Vybírejte!

S hrbolatým míčem na pamlsky si váš pes užije spoustu zábavy.

 

Látkový zajíc vydává zvuky, takže ho váš pokojový vlk bude rád „lovit“.

 

Už zvládáte aportování? Pešek z juty je nestárnoucí klasikou, která vám pomůže.

 

Pískací zvířátka z latexu jsou neodolatelná pro všechny psy.

 

Plyšovou motivační hračku můžete naplnit pamlsky nebo jinými hračkami.

 

 

 

Hledáte hračku, která zaměstná psí mozek? Vyzkoušejte Gambling Tower. V plastové věži jsou dvě patra na která se dají pamlsky. Pes musí patro vytáhnout a odměny mu propadnou dolů, kde si je posléze sní. Pravidelným tréninkem se pes zdokonaluje.

 

Do krysy jednoduše umístíte plastovou láhev a najednou se obyčejný plyšák promění v neodolatelnou kořist.

 

Motivační hračka Push away je vhodná pro všechny zvídavé pejsky. Pohybem krycích desek dostane pes svou odměnu.

 

Pokud hledáte hračky, které jsou odolné, praktické, zdravotně nezávadné a navíc ekologické, nadchnou vás Becohračky. Jsou vyrobeny z rýžové gumy a voní po vanilce. Vybírat můžete z různých velikostí a tvarů.

Ještě vám to nestačilo? Vybírejte mezi nejrůznějšími dárky s vánočními motivy.

Vánoční deka se soby je měkoučká a navíc i tematicky zkrášlí interiér.

Provázkový sob zabaví vašeho pejska na dlouhou dobu.

Vánoční natahovací plyšová hračka SANTA či SOB je ideální na přetahovací hrátky.

 

Vánoční balíček Royal Canin pro štěňata obsahuje krmivo 2x 800g, hračku a konzervu Junior 195g.

 

Vánoční balíček Royal Canin pro dospělé psy obsahuje krmivo 2x 800g, vodítko a konzervu Adult Beaty 195g.

 

Balení dentálních křížů Tobby s vanilkovou příchutí taky přijde k užitku. Pamlsky šetrně odstraňují zubní plak a navíc psům velmi chutnají.

 

Nebo má váš mazlíček raději skořicovou příchuť?

 

Pro větší pejsky se hodí dentální kříže v XL velikosti.

 

Pokud chcete zcela mimořádně obdarovat svého zvířecího kamaráda, poskytněte mu více času, něco dobrého na mls, něco na zabavení či hraní a něco pro zdraví. Vánoce pak budou plné radosti a spokojenosti.

TIP jak ušetřit na vánočním nákupu:

Pokud objednáte pro svého pejska na www.krmeni.cz a Vaše objednávka převýší 1000 Kč, získáte slevu 100 Kč (doprava je ZDARMA). Stačí v prvním kroku nákupního košíku do pole slevový kód uvést : 13VANOCE

Sleva platí do pondělí 16/12/2013.