30.11.16 Život se psem

Venčení psů na objednávku

Jste časově vytíženi a nemůžete svému pejskovi věnovat tolik času, kolik by si zasloužil? Ať už pro něj potřebujete kamaráda, který by s ním šel čas od času na procházku po Praze, nebo chůvu, která by se o něj postarala, když potřebujete vyjet na služební cestu, nebo ho jen nechcete nechávat dlouho doma samotného... V takovém případě máte možnost využít služeb pražské agentury Venčení psů Praha, která nabízí hlídání, venčení, ale i mnohé doplňkové služby. A po návratu z dovolené se můžete těšit například na fota vašeho psího přítele.

Pes je věrný přítel a ochránce člověka, který svému pánovi poskytuje nesobeckou, obětavou a nehynoucí lásku. Proto i vy chtějte pro svého pejska jen to nejlepší a dopřejte mu pohodlí, které si zaslouží. Ke spokojenému psímu životu dnes nepatří jen hromada pamlsků, pohodlný gauč a pusa na uvítanou, ale i spousta pohybu a psí kamarádi. Nemělo by být standardem, že pes zůstává celý den doma a svůj čas tráví tím, že čeká na svého pána. Dospělý pes by neměl zůstat doma bez venčení déle než 5 hodin! „Spousta pejsků je naučena chodit ven ráno a pak až po příchodu majitele z práce okolo 17 hodiny. Není to dobře, přestože majitelé většinou mají pocit, že jejich pes ven dřív nechce. Je to omyl, většina by jich ráda běhala po venku neustále, ale nemá tu možnost. Časem se odevzdají nastavenému režimu a přizpůsobí se,“ říká majitel pražské agentury Venčení psů Praha, Michal Kovalda. Jejich cílem je především spokojený pejsek! A jako příklad uvádí příběh pejska Jumba.

Smutek vystřídala zábava

Jumbo je šestiletý vlčák, který před časem přišel o svého nejlepšího kamaráda Buddyho. S Buddym trávil celý den již od jeho narození a dělal mu společnost, když byla jejich rodina v práci. Byl pro něj nejen kamarádem, ale i učitelem a vzorem. Když ho Buddy po dlouhodobé nemoci opustil, nesl to Jumbo velmi špatně. Přestal jíst, jen polehával s hračkami a čekal, až se mu jeho kamarád vrátí. Jeho rodina začala mít obavy, aby nepřišla i o něj. Věděla, že se mu musí věnovat, ale při jejich vysokém pracovním vytížení nemohla Jumbovi věnovat tolik času, kolik potřeboval. Proto se obrátili na agenturu Venčení psů Praha. „Nejprve jsme domluvili osobní schůzku, na které jsme se seznámili s Jumbem a jeho páníčky. Zjistili jsme, co má a nemá rád, jaká jsou jeho oblíbená místa na procházky a od paničky jsme vyslechli jeho příběh. Majitelku jsme seznámili s našimi službami a možnostmi, které jí nabízíme. Sepsali jsme smlouvu a dohodli se na začátek na každodenním venčení v průběhu dne a začali téměř okamžitě. Pro Jumba to nebylo jen venčení a krmení, ale také společnost, zábava a pomazlení, které tak moc potřeboval. Postupem času si začal zase hrát a pravidelně jíst,“ vypráví Michal Kovalda. Dnes Jumbo patří mezi spokojené klienty, z půlhodinového venčení se stalo hodinové a již téměř rok patří do společnosti dalších 150 psích klientů, o které agentura Venčení psů Praha v tuto chvíli pečuje.

Betty o své pravidelné procházky nepřišla

Michal Kovalda vysvětluje: „Nejedná se vždy o venčení pravidelná, ale obracejí se na nás i klienti, kteří potřebují z nenadání někam vycestovat nebo se jim přihodí něco, kvůli čemu nemohou své pejsky plnohodnotně venčit.“ Příkladem za všechny je příběh pana Krmenčíka a Betty, pětileté fenky křížence vlčáka a knírače. Je hodně hravá, tvrdohlavá, inteligentní, odvážná a z celého srdce miluje svého 66letého páníčka. „Když u páníčka došlo k cévnímu onemocnění dolních končetin, musel výrazně omezit pohyb, a tak neměl sílu ani na venčení své fenečky. Spojil se proto s námi, abychom Bettynce zajistili pohyb, na který byla zvyklá a nepřišla tak o své oblíbené procházky lesem. S páníčkem proběhla individuální dohoda, díky které Bettynku 3x denně venčíme a každou sobotu jí bereme na celodenní výlety, na kterých si užije spoustu zábavy se svými psími kamarády. Večer se vrací spokojená a příjemně vyčerpaná zpět ke svému pánovi,“ vypráví majitel agentury.

Zkušení venčitelé jsou samozřejmost

Většinu venčení zajišťují lidé, kteří pro agenturu Venčení psů Praha pracují a jsou ověřenými venčiteli. Ze začátku, většinou první měsíc, venčí nové psy někdo z provozovatelů. „Disponujeme rozsáhlými zkušenostmi se psy a i když nám majitel řekne mnoho informací, je třeba psa před výběrem vhodného venčitele poznat osobně i v terénu. Pro každého je jeho pes ten nejlepší, nejhodnější a poslechne na slovo. Ne vždy to tak ovšem je,“ dodává Michal Kovalda. Dnes se rozmohlo spousty agentur a zprostředkovatelů podobných služeb. Bohužel většina jsou agentury bez zázemí, s vidinou snadného zisku. „Realita v tomto oboru je však jiná. Je třeba spousta odříkání, rychlé reakce, spolehlivost a jistota. To jsou kvality, které našim klientům nabízíme již třetím rokem. Nejsme zprostředkovatelé, kteří disponují databází lidí, jež si můžete koupit jedním klikem. Máme osobní přístup a s klienty se snažíme vytvořit i jiné možnosti vyžití, např. psí tábor, který plánujeme pro nadcházející léto. Veškeré námi nabízené služby a informace o nich jsou k dispozici na našem webu www.vencenipsupraha.cz, případně www.vencenipsukladno.cz pro klienty z Kladenska,“ uzavírá Michal Kovanda.

A co vy? Jak je na tom váš pejsek? Už má svého venčitele?