20.11.13 Aktuality

Buldočí naděje - pozvánka na charitativní akci

Občanské sdružení Buldočí naděje (dále OSBN) pomáhá již rok francouzským buldočkům a anglickým buldokům v nouzi. Tedy těm, kterých se jejich majitelé z nejrůznějších důvodů zbavují či těm, jež milující domov nikdy neměli a pochází z takzvaných psích množíren, kde slouží pouze jako „továrny na štěňata“. Za dobu svého fungování našlo díky sdružení domov více než 50 psů, kteří nyní tráví svůj čas spokojeně s novými páníčky na gaučích.

Kromě fyzické pomoci konkrétním buldokům v nouzi má OSBN za cíl rozšiřovat povědomí o psích množírnách a popularizovat adopce psů. Právě proto také vznikl charitativní kalendář na rok 2014 s názvem „Krásné ženy a placatí psi“, který má v první řadě všem lidem ukázat, že adopce jsou skutečně sexy.

„Když jsme přemýšleli, jak kalendář vlastně uchopit a co konkrétně by měl symbolizovat, zamítli jsme jeden z mnoha dalších psích kalendářů, které si mohou lidé pořídit kdekoliv. Chtěli jsme jej udělat jinak - tak, aby měl poselství, myšlenku“, řekla mluvčí sdružení Hana Ďuráková. Tématem kalendáře jsou proto „pinup girls“, jež byly v minulosti i současnosti považovány za skutečné sexsymboly.

Své síly v kalendáři spojilo 11 nových majitelek placatých čumáků, které se přes o.s. Buldočí naděje podařilo v uplynulém roce zachránit, 12 mužných námořníků a mnoho lidí, kteří se práci na kalendáři věnovali zadarmo, aby výtěžek z jeho prodeje byl co nejvyšší. Fotografie jsou dílem fotografky Marie Szabové, grafiku kalendáře si pak na starost vzala Alena Slabihoudková. Veškerý výtěžek z prodeje kalendářů putuje přímo na transparentní účet sdružení a bude použit pro buldoky a buldočky v nouzi.

V sobotu 23. 11. 2013 se od 18 hodin v pražském klubu Biograf (Plzeňská 210, Košíře) koná oslava prvních narozenin občanského sdružení Buldočí naděje spojená se křtem charitativního kalendáře.

Program benefičního večera:

Zahájení akce je naplánované na 18 hodinu, v průběhu večera představíme činnost sdružení a některé z příběhů zachráněných buldoků. Těšit se můžete také na stánek s propagačními předměty sdružení, jejichž prodejem si organizace vydělává na svou činnost. V klubu budou přítomny také modelky z kalendáře se svými adoptovanými zlatíčky a ochotně se podělí o jejich příběhy. Vzhledem k tomu, že čtyřnozí obyvatelé domácností jsou na benefičním večeru vřele vítáni, můžete se těšit i na spoustu chrochtání a veselého vyprávění z jejich životů.

Informace k fotografii z kalendáře:

červen - Woody, Pipi a Olina.

Malá Pipi pochází z té nejhorší možné množírny, kterou si dokážete představit. Ve velkém prasečím chlívě žila a rodila štěňata s dalšími desítkami psů, kteří nedostávali najíst, protože na jídlo paní, která je množila, neměla peníze. Woody je také z množírny, kde sloužil jako krycí pes. Když dosloužil, jeho majitel se jej zbavil. Dnes oba dva žijí v rodině, kde jsou nade vše milovaní. Na útrapy z minula už si ani nevzpomenou.

Barbora Taševská, místopředsedkyně OSBN

www.buldocinadeje.cz

www.facebook.com/OS.Buldoci.nadeje