16.11.14 Aktuality

Hafárna - nejen psí kavárna

Název Hafárna vznikl přesmyčkou od slova kavárna. Hafárna je prostor k setkávání pejskařů i nepejskařů. Kavárna, do které se bude těšit i váš pes.

 

Cílem Hafárny je stát se centrem pro majitele psů v Pardubicích. Místem, kam se budou moci se svým psem obrátit o radu, jak ve výchově, tak i výživě a veterinární péči. Hafárna je projektem registrovaného spolku Šumák. Nejedná se ovšem o výcvikové středisko, protože ne všichni majitelé psů jsou ochotni či schopni navštěvovat „cvičáky“. Nejenže se výcviková centra nachází většinou v těsné blízkosti obcí a jsou například pro děti a mládež hůře dostupná, ale ne každému člověku sedí styl osvěty formou výcviku psů na cvičáku. Hafárna se svým prostředím blíží více městskému kavárenskému stylu. Nachází se v centru města, tak aby byla pro každého dobře dostupná. Návštěvníci si zde mohou dát svou oblíbenou kávu a drobné občerstvení a na rozdíl od klasických kaváren, zde dostane pochutinu i váš pes. Speciální studené čaje či dobroty z čerstvého masa jsou jen začátkem, proč si Hafárnu zamiluje každý pes. Jednotlivé stolky jsou od sebe odděleny ohrádkou, tak aby pes byl zajištěn a člověk si v klidu mohl vychutnat svou kávu. Navíc se v prostoru nachází nejen koutek pro děti, ale i zábavný koutek s překážkami pro psy. Na vyžádání je možné si zapůjčit i psí hlavolamy a hry. Kavárna tak dostává zábavný rozměr i pro čtyřnohé přátele. Veškeré aktivity budou provázeny i vzdělávacími semináři a workshopy. Každý týden proběhne minimálně jedna aktivita, při které se majitelé psů dozví informace o krmení, výchově, chování a základní péči o psa, v programu budou i další témata zaměřená na psí sporty atd. Fungovat zde bude i poradna. V přípravě jsou i víkendové aktivity pro děti. V těchto programech se děti nejenom dozví zajímavé informace ze života psů, ale i to, jak se správně chovat k psovi, či při útoku psa. Probíhat zde bude i kroužek malých kynologů jak pro děti, které svého pejska mají, tak i pro ty, které ne. Pro psí fintilky bude možnost nechat se upravit v našem psím salonu, kde psa zkušená střihačka vykoupe a ostříhá bez zbytečného stresu.

Nyní je Hafárna krok před otevřením a potřebuje pomoc veřejnosti s podporou projektu. Není to jen o financích, ale i o tom si společně vytvořit toto unikátní místo.

Projekt můžete podpořit zde: https://www.hithit.com/cs/project/941/hafarna-nejen-psi-kavarna