17.05.16 Aktuality

Hledáte nejbližší veterinu? S novu aplikací je to otázka několika vteřin

Informační systém Prahy 2GIS uživatelům pomůže rychle najít nejbližší veterinární kliniku. Díky filtrům rovnou vyselektuje jen ty, které mají zrovna otevřeno nebo ordinují nonstop.

 

Když zvíře onemocní nebo se zraní, potřebuje co nejrychleji poskytnout potřebnou lékařskou péči. Jak ale v případě akutních problémů v Praze narychlo najít nejbližší veterinární kliniku? Veškeré potřebné informace včetně kontaktů a provozní doby naleznou uživatelé v mobilní aplikaci 2GIS. Systém lze používat online na webových stránkách www.2gis.cz. Všechny funkce a mapy jsou dostupné i bez připojení k internetu prostřednictvím aplikace pro počítače, smartphony a tablety. Aplikace 2GIS je zdarma ke stažení přes App Store, Google Play, BlackBerry World a Windows Phone Store.

Většina majitelů domácích zvířat má svou stálou veterinární ordinaci, kam vodí domácí zvířata na běžné kontroly a očkování. Jak ale v případě akutních zdravotních problémů najít veterináře, který ordinuje i v noci? Díky této aplikaci najdete veterinu snadno a rychle. S praktickými filtry si totiž můžete vyselektovat jen ordinace, které mají právě teď otevřeno, nebo ty, které přijímají platbu kartou. „Mobilní aplikace 2GIS poskytuje uživatelům kompletní informace rychle, takže zbytečně neztrácejí čas. V současné době máme v databázi více než stovku veterinárních klinik, o kterých se uživatelé dozvědí vše potřebné během jediného kliknutí. Čtyři z nich mají otevřeno 24 hodin denně,“ říká ředitel společnosti 2GIS Jan Vališ.

Zdravotní obtíže mohou být tak závažné, že není možné čekat do rána. „Například v případě výskytu torze žaludku u psa, kdy není radno otálet ani minutu. Torze žaludku jsou úzce spjaty s krmením, a proto se často vyskytují v nočních hodinách (mnoho chovatelů předkládá krmivo večer). Právě proto by tato aplikace mohla chovateli ušetřit drahocenné minuty strávené při hledání na internetu a možná i život psa,“ vysvětluje Adéla Palacká, specialistka na výživu.

2GIS vám ukáže telefonický kontakt na veterináře, přesnou adresu, otevírací dobu či nejbližší zastávku MHD. Aplikace zároveň nabízí i informace o možnostech a cenách parkování v okolí. A pokud si nejste jisti cestou, můžete se nechat aplikací navigovat až na místo.

Víte, že…

… je možné v případě potřeby zavolat také veterinární záchrannou službu, jejíž náplní je odborná první pomoc na místě události, následný převoz zvířete sanitním vozem s odbornou posádkou v doprovodu majitele zvířete a předání pacienta na urgentním příjmu veterinární kliniky nebo nemocnice? Funguje nonstop a kontakty zájemci naleznou také v aplikaci: PET-MEDIC, zdravotnická veterinární záchranná služba.