02.06.17 Aktuality

Monínec bude opět patřit psům

Neděle 18. června bude v areálu Monínec patřit jak psím soutěžním disciplínám, výstavě všech plemen a ukázkám tance se čtyřnohými miláčky, tak křestu nové knihy Veroniky Souralové a Dana Materny Rok s retrívrem. Odpoledne akce vyvrcholí pokusem o další rekord. Kolik psů se vejde na sníh, který organizátoři vytvoří na hlavní monínecké sjezdovce?

Chůze po lavici, chytání piškotů či aport z vody... To jsou disciplíny, které odstartují nedělní odpoledne ve 13.00 hodin. Doplní je například stezka odvahy, jízda v kolečku a skok skrz obruč. Každý ze psů, který úspěšně zvládne všech devět disciplín, bude pak moci dostat na stánku Rupert.cz odměnu v podobě dárku. Následovat bude křest knihy Veroniky Souralové a Dana Materny Rok s retrívrem. Publikace vydavatelství CPress vypráví o dobrodružstvích psí smečky zlatých retrívrů Ruperta, Tedíka a Olivera, která zažívá společně s klukem Kryštofem různá dobrodružství a rošťárny. Kniha, která obsahuje snímky respektovaného fotografa Dana Materny, volně navazuje na předchozí titul Já, zlatý retrívr. U křtu knihy budou osobně přítomni jak hlavní hrdina, opravdový kluk Kryštof, tak i samotný pes Rupert, jehož jméno bylo také inspirací pro zrod nového titulu.

Padne rekord?

Díky nové zasněžovací technologii Snowfactory lze na Monínci vyrábět sníh i při vyšších teplotách. To umožní, aby se všichni psi, kteří se ten den do areálu sjedou, mohli shromáždit právě na místní sjezdovce a zkusit, jak si lze na sněhu pohrát a zaskotačit také v průběhu června. Na regulérnost pokusu o nový psí rekord bude dohlížet pelhřimovská agentura Dobrý den, která domácí rekordy registruje a současně vydává Českou knihu rekordů. Vloni se soutěžilo o to, kolik miláčků si na sebe nechá navléci tričko, které bylo vyrobeno pouze pro akci Monínec patří psům. Roky předtím se zase soutěžilo v tom, kolik psů se vejde i s pány na nové molo místního blízkého Pilského rybníka nebo jaký nejvyšší počet psích štamgastů obsadí jednu z restaurací areálu.

Obedience a dogdancing

Během programu vystoupí instruktorka Petry Štolová s ukázkou obedience (psí poslušnost) a Barbora Petržílková předvede tanec se psem. Tento sport spočívá v tom, že pes pod vedením psovoda provede dopředu připravenou sérii cviků v rytmu zvolené hudby. Během odpoledne proběhne také přehlídka všech zúčastněných psů v rámci programu „Dítě a pes“. Majitelé se budou moci navíc spolu se svými psi rovněž zdarma svézt na lanovce moníneckého areálu.

Monínec patří psům – program

- Disciplíny psa Ruperta 

- Křest knihy „Rok s retrívrem“

- Losování vstupenek

- Rekord - počet psů v létě na sněhu

- Ukázky Petra Štolová obedience, Barbora Petržílková dogdancing

- Výstava psů všech plemen „Dítě a pes“

- Jízda se psem na lanovce

Soutěžní disciplíny psa Ruperta: aport rohlíku, chytání piškotů, agility - slalom a překážky, skok skrz obruč, stezka odvahy, chůze po lavici, jízda v kolečku, aport z vody, číšník se psem na vodítku

Foto: Dan Materna