11.10.16 Aktuality

Na sbírku STOP MNOŽÍRNÁM se vybralo už téměř 70 tisíc korun

Ve sbírce pořádané Občanským sdružením na ochranu opuštěných zvířat se v prodejnách Pet Center od června vybralo téměř 70 tisíc korun. Jde přitom o částku zhruba jen ze dvou desítek prodejen, kde bylo plnící se kasičky nutné vyměnit za nové.

 

„Česko je bohužel na smutných předních místech Evropské Unie v množství štěňat pocházejících z množíren,“ upozorňuje Kateřina Holnová, marketingová ředitelka Pet Center. „Nelidské zacházení se psy, hrozné životní podmínky, nemoci, nelegální prodej, vývoz do zahraničí, to všechno považujeme za nepřijatelné. Bohužel Česko stále zaostává i v legislativní podpoře pro boj s majiteli množíren a chybí i povědomí o tomto krutém obchodu. Proto jsme se rozhodli řadou aktivit podpořit aktivity občanského sdružení. Prozatímní výsledky sbírky nás velmi těší,” dodává.

Veřejná sbírka konaná pro pomoc zvířatům z množíren a osvětu veřejnosti je pořádána Občanským sdružení na ochranu opuštěných zvířat (OSOOZ), garantem je i společnost Pet Center CZ. Sbírka běží od června 2016, kdokoliv může přispívat jak na účet sbírky (2900499790/2010) tak v hotovosti do kasiček umístěných na více než 110 prodejnách Pet Center v České republice.

„Fenomén množíren se dostává do povědomí stále více lidí. A značnou část nenechává realita kšeftů s utrpením zvířat lhostejnou a vyjadřují svou podporu aktivit proti množírnám, právě například příspěvky do naší sbírky. První část z pokladniček umístěných v prodejnách byla oficiálně rozpečetěna a za krátkou dobu se vybralo téměř 70 000 korun. Za každou korunu všem dárcům ze srdce děkujeme,” uvádí Václava Brabcová, předsedkyně Občanského sdružení na ochranu opuštěných zvířat.

Vybrané peníze budou použity Občanským sdružením na ochranu opuštěných zvířat přímo na podporu a pomoc psům odebraným z množíren a také na osvětovou kampaň. Sbírka je vyhlášena na prodejnách do konce roku. Společnost Pet Center také na konci roku do sbírky aktivně finančně přispěje.