13.09.15 Aktuality

Pestrobazar – podpořte psí asistenty

Již třetí dobročinný bazárek s názvem Pestrobazar, kde pořídíte spoustu skvělých věcí za pár korun, se bude konat 24. a 25. září v Praze u metra Rajská zahrada. Akci pořádá Pestrá společnost o. p. s., která se zabývá výcvikem asistenčních psů a výtěžek z akce tedy opět poputuje na psí asistenty.

Pestrobazar má 2 fáze - příjem a prodej. Příjem proběhne 14. - 18. 9. 2015, kdy je možnost vždy od 10 do 17 hodin donést do kanceláře Pestré společnosti věci, které by lidé chtěli do bazárku darovat. Máte-li tedy doma starší, ale ještě funkční věci, jako oblečení, hračky, knížky, společenské hry, sportovní potřeby aj., které už nepotřebujete, neváhejte je v tyto dny přinést na adresu Kučerova 809/11, Praha 9, Černý most. V případě firemní sbírky zajistí odvoz Pestrá společnost.

Prodej věcí, které lidé přinesou, tedy druhá fáze Pestrobazaru, proběhne 24. a 25. 9. 2015 od 10 do 19 hodin u metra Rajská zahrada.

Velmi mě těší, že oblíbenost Pestrobazaru sezónu od sezóny stoupá. Není se co divit, protože lidé darují velmi pěkné věci, často nové a značkové, to je pak radost nakupovat. Loni se výtěžek vyšplhal na čtyřicet tisíc korun a já doufám, že na výcvik psích asistentů získáme letos alespoň stejnou částku. Díky všem, kteří do toho jdou s námi!“, říká s nadšením organizátorka akce a fundraiserka Pestré společnosti, o.p.s., Martina Evjáková.

Každý má doma spousty věcí, které už nepotřebuje nebo nechce a zároveň jsou lidé, co naopak něco potřebují nebo chtějí a v obyčejném obchodu to neseženou. K tomu je zářijový Pestrobazar ideální. Umožňuje totiž věci darovat, tak je nakoupit za babku a ještě ke všemu přispět na dobrou věc.

Pestrá společnost, o.p.s. je nezisková organizace, která cvičí asistenční a vodicí psi pro lidi s různým postižením již sedmým rokem. Od štěňátek do konce výcviku žijí psi v domácnosti trenérů, tedy výcvik probíhá přirozenou formou. Vodicí pes nahrazuje oči, asistenční pes nahrazuje nohy a ruce, signální pes nahrazuje sluch. Organizace má akreditovaný bezkotcový výcvik od mezinárodní organizace Assistance Dogs Europe a je držitelem Značky spolehlivosti, který udělila po hloubkovém auditu Asociace veřejně prospěšných organizací. Zabývá se také ochranou práv svých klientů a prosazuje jednotné postavení všech asistenčních psů na stejnou úroveň.

Více na www.pestraspolecnost.cz