29.08.13 Aktuality

Pozvánka na světový den zvířat

Nadace na ochranu zvířat pořádá v sobotu 5. října 2013 od 12 do 18 hodin v Centrálním parku Pankrác (Praha 4) oslavu Světového dne zvířat.

Oslava Světového dne zvířat probíhá pod záštitou RNDr. Tomáše Hudečka, Ph.D., primátora hlavního města Prahy a Pavla Caldra, starosty městské části Praha 4.

Světový den zvířat se každoročně slaví na počest Sv. Františka z Assisi, který během svého života pečoval o nemocná a opuštěná zvířata. Poprvé byl tento den vyhlášen v roce 1931 ve Florencii. Světový den zvířat upozorňuje na skutečnost, že i zvířata jsou součástí naší planety, a proto by naše chování k nim mělo být ohleduplné a láskyplné.

Nadace na ochranu zvířat připravila zajímavý a bohatý program zaměřený na soužití a vzájemný vztah lidí a zvířat. Oslavu zahájí RNDr. Tomáš Hudeček, Ph.D., primátor hl. m. Prahy, pan Pavel Caldr, starosta městské části Praha 4 a paní Marta Kubišová, patronka a čestná členka správní rady Nadace na ochranu zvířat.

Program oslavy Světového dne zvířat zahrnuje mimo jiné:

  • ukázky dravců a povídání o sokolnictví (Záchranná stanice pro zraněné živočichy v Pátku),

  • ukázky volnočasových a sportovních disciplín - Dog Fitness, agility XXL (Haf bez obav, s. r. o.),

    Dog Frisbee (Yvona Andrová, DiscDog klub České republiky),

  • tanec se psy (Anna Krejčová, Canisminor),

  • ukázky záchranářských dovedností psů (Záchranná brigáda kynologů Praha), ukázky práce asistenčních a vodících psů, ukázky odchytu zvířat (Vet-servis),

  • povídání o netopýrech (ZO ČSOP Nyctalus),

  • povídání o fretkách – Jak vy(chovat) fretku? (Klub chovatelů a příznivců fretek)

  • prezentace aktivit, kampaní a projektů Nadace na ochranu zvířat,

  • povídání o chovu prasátek (Český svaz majitelů prasátek chovaných v Domácnosti, o. s.),

  • atletické hry a zábavné soutěže o ceny pro děti i pro zvířecí miláčky

  • obedience (Zuzana Coufalová, Klub Obedience CZ, o.s.)

Změna programu vyhrazena.

V rámci programu Nadace připravuje také charitativní sbírku chovatelských potřeb pro psy a kočky v útulcích. Pomozte i vy! Přijďte za námi na oslavu Světového dne zvířat a přispějte do naší sbírky pro útulky. Uvítáme např. obojky, vodítka, košíky, pelíšky, misky, hračky, kartáče, boudy aj. Sbírka bude poté přerozdělena vybraným útulkům, které mají stálý nedostatek nejen financí, ale také chovatelských potřeb.

Nadace připravila občerstvení pro vás i vaše mazlíčky, kterým budete moci zakoupit např. sušenky Doxíky a další dobroty, jež budou k prodeji na stáncích.

Nadace na ochranu zvířat je nevládní nezisková organizace. Od svého založení v roce 1994 hájí zájmy a práva zvířat (Animal Rights) a zasazuje se o jejich pohodu (Animal Welfare).

 

Více informací najdete na internetových stránkách Nadace na ochranu zvířat www.ochranazvirat.cz