16.05.16 Aktuality

Rekord – nejvíc jorkšírů na jednom místě

V pražském parku Parukářka se v sobotu 14. 5. konal Mezinárodní den jorkšírů. Dorazili na něj příznivci tohoto plemene z celé České republiky. Hned dvakrát se akce zapsala do knihy rekordů, sešlo se totiž 196 jorkšírů na jednom místě, pak se společně vydali na největší procházku.

Park Parukářka na pražském Žižkově je oblíbeným místem pro trávení víkendů i procházky se psem. V sobotu zde však bylo psů na procházce více než obvykle. Na Mezinárodní den jorkšírů dorazilo rekordních 196 příslušníků tohoto plemene. Ti společně pokořili hned dva rekordy: nejvíce jorkšírů na společné fotce a nejvíce jorkšírů na procházce. Zapsali se tak hned dvakrát do České knihy rekordů. „Rozhodli jsme se uspořádat den, který si užijí jorkšíři, ale i jejich majitelé. Chceme jim tak poděkovat za přízeň naší značce a za péči, s jakou se o své psy starají,“ říká Juraj Grosoš ze společnosti Royal Canin, která celou akci zorganizovala.

Účastníci akce se mohli na místě poradit s odborníky na správnou výživu psů nebo si vyzkoušet agility výcvik. Přítomen byl i psí psycholog a psí kadeřnice. Akce se se svým jorkšírem zúčastnila zpěvačka Ilona Csáková, která přivedla svou Bibinku. „Jorkšírský teriér je velmi specifické plemeno. Mají například větší sklon k tvorbě zubního kamene nebo k nadváze než jiná plemena, proto je pro ně vhodná speciální strava. Potřebují také jinou péči o kůži a srst, která je podobná lidským vlasům. Jsme rádi, že jsme tolika majitelům jorkšírů mohli poradit a ukázat, jak svému psímu kamarádovi mohou dopřát to nejlepší,“ dodává Dagmar Tarkošová.