13.12.16 Aktuality

Vánoce v útulku vykouzlily úsměv na tvářích

 Ve středu 7. prosince 2016 v 15:00 se Útulek pro zvířata v nouzi Zlín-Vršava zahalil do vánoční atmosféry. Pro návštěvníky byl připraven bohatý program a občerstvení, pro zvířecí obyvatele útulku vánoční stromek se spoustou dárků. Akce se konala v rámci studentského neziskového projektu Němá tvář ve spolupráci se Základní školou Komenského ll. Během akce se kromě krmiva, pamlsků a dek vybralo více než 17 tisíc korun. Tato částka poputuje na konto útulku.

Celé odpoledne bylo provoněno horkým svařákem, čajem a cukrovím, atmosféru dokreslily vánoční koledy v podání pěveckého sboru Pavučina a kytarové vystoupení Lívie Doležalové. Adriana Tesárková návštěvníky se svým pejskem roztančila při dogdancingu. Ani sportovní fanoušci nepřišli zkrátka – mohli si zajít pro podpis od hráčů hokejového klubu PSG Zlín a fotbalového klubu FASTAV. Pro děti byla připravena tvořivá dílnička, odkud si mohly odnést sněhuláka nebo vánoční baňku. A samozřejmě nesměly chybět vánoční dárky. „Dárků bylo opravdu hodně – chtěla bych poděkovat všem, kteří přinesli dárečky pro útulkové pejsky a kočky“, říká manažerka projektu Lucie Jurčová. „Velký dík patří vlastně všem, kteří se na akci podíleli, ať už to jsou sponzoři, mediální partneři, zaměstnanci útulku, děti a samozřejmě návštěvníci, protože bez nich by se akce tak nepovedla. A nesmím zapomenout na všechny členy v týmu, kteří odvedli skvělou práci.,“ dodává.

Obdarované byly také děti ze Základní školy Komenského ll. Ty totiž během celého podzimu sbíraly krmivo a pamlsky pod útulkový stromeček. Celkem se jim podařilo shromáždit krmivo v hodnotě několika desítek tisíc korun. Nejlepší sběrači byli odměněni hodnotnými cenami.

Němá tvář

Neziskový projekt Němá tvář vznikl v roce 2007 - jde tak o jeden z nejstarších projektů v portfoliu předmětu PRON, organizovaný pod hlavičkou Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně za podpory Magistrátu města Zlína. Právě studenti FMK UTB jsou ti, kteří za celým projektem stojí, a díky kterým získal útulek Zlín – Vršava v posledních letech nebývalé množství pozornosti a zájmu ze strany milovníků zvířat, médií, známých osobností, především pak ale těch, kteří mohou opuštěným chlupáčům pomoci nejvíce – široké veřejnosti ze Zlína i okolí.