10.06.15 Aktuality

Známá komunikátorka se zvířaty z Jižní Afriky přijede do ČR

Zaříkávači koní, psů, šamani, ti všichni jsou vyhledáváni a obdivováni pro svou schopnost komunikovat se zvířaty. Profesionálka v tomto oboru, Wynter Worsthorne z Kapského města, tvrdí, že tuto schopnost máme všichni, jen jsme zapomněli, jak ji používat.

 

„Komunikace se zvířaty není pouze o zábavě při rozhovoru s naším mazlíčkem, i když tento aspekt také existuje. Je to vidění světa ze zvířecí perspektivy. A ne pouze vidění, ale vnímání ve všech možných způsobech. Vnímání a cítění, jaké to je procházet se s lehkostí po horké, písčité zemi, nebo se položit do chladné trávy. Zjištění, jaké to je být lvem, nebo dokonce mravencem, co to znamená vznášet se vzduchem a cítit ho skrze pera křídel. Vnímat emoční, stejně jako fyzické potřeby všech zvířat. Cítit, co zvířata opravdu k lidem cítí, ne co si myslíme, že cítí. Vědět a vnímat hluboké spojení, které máte s celou přírodou. Poznání, co cítí váš zvířecí kamarád, ať už je to kočka, pes nebo tygr, vám může pomoci pochopit jeho potřeby, aby byl šťastný a zdravý,“ popisuje komunikaci se zvířaty Wynter Worsthorne, lektorka a úspěšná autorka několika knih a DVD o komunikaci se zvířaty.

Intuitivní vnímání

Mezidruhová komunikace, komunikace mezi člověkem a zvířaty, je unikátní příležitost nejen k pochopení jeden druhého, ale může nám sloužit k učení, poznávání či uzdravování. „Prostřednictvím oboustranné výměny informací se zvyšuje vzájemné porozumění. Psychická komunikace se zvířaty je přirozená každému a není pouze pro vyvolené. Všichni tuto schopnost máme, jen většina z nás ji zapomněla,“ říká Wynter Worsthorne. Profesi komunikace se zvířaty, dá-li se tomu tak říkat, se Wynter aktivně věnuje již 15 let a začátkem prázdnin se s ní budou moci setkat i zájemci v České republice. „Univerzální jazyk telepatie nám umožňuje znovu začít používat naši přirozenou a intuitivní schopnost mimosmyslového vnímání věcí. Stačí si pouze vzpomenout, jak naslouchat a přijímat pravou přirozenost a esenci unikátní zvířecí osobnosti a duše,“ pokračuje Worsthorne.

Jak taková mezidruhová komunikace vlastně funguje?

Prvním krokem je příprava na energetické úrovni a záměr spojení. „Telepatie umožňuje jakoukoliv senzorickou zkušenost, proto informace mohou přicházet v různých podobách – myšlenka, nápad, obrázek, pocit v těle, zvuk v mysli, emoce apod.,“ vysvětluje lektorka. Přesto, že byla telepatie ověřována v rámci experimentální psychologie a je rovněž interpretována v psychiatrii, psychologii či hlubinné psychologii, vědci se zatím neshodli na jednotném mechanismu, jak funguje. Nicméně má se za to, že se jedná o reálné vnímání elektromagnetických energetických konsekvencí. V praxi je klíčem pro přijímání záměr, což je především věcí srdce, nikoliv mysli. Jelikož mezidruhová komunikace je telepatickým fenoménem, děje se bez ohledu na vzdálenost konverzujících stran a tedy formou, která nevyžaduje vzájemnou přítomnost. „Samozřejmě jako vše i tento způsob komunikace vyžaduje trénink,“ vysvětluje Wynter Worsthorne s tím, že základem je naučit se zklidnit naši mysl a „naladit“ se na stejnou „frekvenci“ daného zvířete. Lektorka k tomu využívá techniky, které se naučila, či sama za svou praxi v této oblasti vytvořila.

Jak komunikace pomáhá?

Deprese, smutek, nejrůznější traumata – negativní situace a události, kterými člověk v životě projde, se v těle mohou energeticky v podobě vzpomínek „naskládat“, vrstvit, či vytvářet nepřirozené napětí a to postupem času způsobuje změny chování, které mohou vést až k fyzickým symptomům, či dokonce nemoci. U zvířat je tomu stejně. A to je jedna z oblastí, kde může být mezidruhová komunikace prospěšná, neboť umožňuje zvýšené sdílení znalostí spolu s oboustranným porozuměním mezi lidmi a zvířaty. „Smysluplná komunikace o těchto záležitostech může být velkou pomocí. Příkladem může být třeba diagnostický proces u veterináře. Rovněž specifické problémy chování nebo neřešitelné stavy mohu být snadněji objeveny, pochopeny a vést ke zlepšení rovnováhy a životní pohody lidí i zvířat,“ uzavírá Wynter Worsthorne.

Wynther Whorsthorne

Vyučuje rozvoj schopností komunikace se zvířaty po celé Jižní Africe a ve Velké Británii od roku 2000. Jako konzultant pro potíže zvířat spolupracuje s neziskovými organizacemi zaměřených na ochranu divoké přírody a zachování původní krajiny pro divoká zvířata. Velmi blízce je spojena s Nadací pro globální ochranu bílých lvů Star Lion Journeys a je ve správní radě Akademie Bílý lev.

Více informací na www.krasnacarodejka.cz; www.animaltalkafrica.org; www.starlionjourneys.org