05.04.15 Pomůcky

Novinka: elektronický repelent

Revoluci na trhu s antiparizitárními přípravky představuje elektronický repelent Arpalit Dog a Arpalit Cat. Repelent v podobě nenápadného přívěšku funguje na principu vysílání ultrazvukových impulzů o frekvenci 40 kHz, čímž se stává naprosto bezpečným jak pro lidi, tak zvířata.

Právě tyto krátké ultrazvukové impulzy ruší a odpuzují parazity v okruhu 3 metrů od zvířete a tím brání napadení. Pokud se s pejskem vydáte na procházku na vodítku, ochrání repelent i vás.

Nenápadný ochránce

Elektronický repelent se jednoduše připne na obojek a aktivuje vyjmutím pojistky. Otvor s mřížkou, odkud jsou ultrazvukové vlny vydávány, musí vždy směřovat k tělu zvířete. K výraznému snížení výskytu parazitů dochází po 7 dnech od nasazení. Po 35 dnech se obvykle na těle zvířete parazité již nevyskytují. Tento stav následně setrvává po dobu účinnosti elektronického repelentu 10 měsíců od první aktivace. Velkou výhodou repelentu je, že nejen vydrží několik měsíců, ale také neztrácí funkčnost ve vlhku ani dešti. Před koupáním je však nutné ho zvířeti sundat. Elektronický repelent je naprosto neškodný pro lidi i zvířata, není toxický a je bez zápachu. Doporučuje se používat především v období nejvyššího výskytu parazitů (březen – říjen). Je k  dostání ve dvou provedeních – pro psy Arpalit Dog elektronický repelent a pro kočky Arpalit Cat elektronický repelent.