14.05.16 Život se psem

Treibballové květ(n)ování

V příjemném prostředí v Březině u Tišnova se v sobotu 7. 5. 2016 konaly další letošní závody v treibballu nazvané Treibballové květ(n)ování. Na závodní ploše se sešla různorodá směsice čtyřnohých závodníků. Byli tu teriéři, entlebušští salašničtí psi, dlouhosrsté i krátkosrsté kolie, welsh corgi pembroke, jack russell i parson russell, australský i belgický ovčák, bígl, několik border kolií, papilloni, flat coated retriever i fenka křížence.

 

Slunečný den byl jak na objednávku a ani mírný vítr gymballům nevadil. Dopoledne proběhly závody ve třech výkonnostních třídách, rozdělených do dvou kategorií podle velikosti psů, odpoledne přišly na řadu treibballové hry.

Začátečníci mohli porovnat svou dovednost v základní třídě TRB Z. Někteří pejskové zpestřili divákům podívanou, když usoudili, že zajímavější než barevný balon bude zkoumání cizích pachů v trávě. Bylo to prostě silnější než oni. Překvapením v této třídě se stal výkon Aliho, dvouletého pejska krátkosrsté kolie, který s přehledem porazil zkušenější závodníky. Před pár měsíci Ali totiž ještě vůbec netušil, co to treibball vlastně je. Stal se tak skokanem roku a radost jeho paničky neznala mezí.

Velkou poklonu si zasloužil výkon dvanáctileté fenky Berty plemene corgi, která se ve třídě TRB 1 umístila na pěkném druhém místě. Za zmínku stojí, že této důstojné dámě nikdo neřekne jinak než Její Veličenstvo.

Den svižně utíkal a po obědě přišly na řadu teribballové hry. Závodníci si tak v Kuželkách, Spirále a Duelu mohli vyzkoušet další možnosti zábavy s velkými kulatými míči. Po vyhlášení vítězů a rozdání pohárů i pěkných cen se všichni shromáždili k hromadnému fotografování a pak už se unavení čtyřnozí borci po osvěžení ve Svratce mohli spokojeně vydat domů.

Za přípravu a zorganizování celé akce patří dík Renatě Kolomazníkové a jejímu týmu.Těšíme se na další závody! Nejbližší akce proběhne ve dnech 27. 5.-29. 5. 2016 v romantickém prostředí České Kanady v Radíkově u Českého Rudolce, kde se uskuteční první část seriálu Šampion treibballu 2016. Vítězové obou částí obdrží poháry, medaile a štědré dárky od sponzorů. Jedním z nich je i krmeni.cz. Všechny kynologické nadšence i milovníky psů srdečně zveme, udělejte si výlet do krásné krajiny lesů, luk a rybníků!

Více informací o treibballu i o chystaných akcích najdete zde:

http://www.zlesnizahrady.cz/treibball/radikov2016/vstup.html

http://treibball-klub.cz/

nebo na facebookových treibballovvých skupinách.

Text: Marcela Zavoralová

Foto: Lucie Zavoralová