03.04.19 Život se psem

Už jste slyšeli o běhacím trenažeru pro psy?

Pesopark Uhříněves stále dokazuje, že patří mezi nejlepší volnočasová kynologická centra vůbec. Kromě postupného přibírání odborníků s praxí, a tím pádem se neustále rozšiřující nabídky lekcí, kurzů, seminářů, závodů či zkoušek, se tým tohoto výcvikového střediska soustředí i na celkovou úpravu prostor, zázemí a pořizování speciálních pomůcek. Mezi poslední novinky patří krytá hala s pevným povrchem pro běžný výcvik v případě nepříznivého počasí. Nejnovějším přírůstkem je speciální pomocný běhací trenažer treadmill, který je unikátní a momentálně jediný v České republice.

 

Rozšiřující se služby a široké spektrum aktivit pro nejen kynologickou veřejnost nabízí výcvikové centrum Pesopark na okraji Prahy v Uhříněvsi. Všichni příznivci sportovní kynologie i moderních psích aktivit mají možnost zde využívat moderní zázemí, parkoviště, klubovnu, výcviková místa se speciálními potřebami, například pro štěněčí školičku, sporty, agility, temperovanou jurtu o velikostí téměř 70 metrů čtverečních či bull zónu a nyní nově i krytý výcvikový plac o rozloze 250 metrů čtverečních. Ten chrání před nepříznivými povětrnostními podmínkami a jeho povrch je dobře omyvatelný a udržovatelný, vhodný i pro štěňata, kteří nemají úplně tak zvládnutou hygienu. Kromě samotných tréninků psích mazlíčků při balančních cvičení nebo dogdancingu bude sloužit k pořádání výstav, bonitací, seminářů a dalších závodů.

Běhání na pásu

V současné době nabízí Pesopark možnost využití treadmillu, který na rozdíl od klasického běhacího pásu poháněného motorem, je poháněný vlastní silou, takže pes musí zabírat nohama, a tím zapojuje více svalů. V současné době mají tento přístroj k dispozici pouze veterináři, rehabilitační centra či bull centra, kde pomáhá čtyřhohým mazlíčkům především při potížích s dysplazií, snížení nadváhy nebo při rehabilitaci po zranění. V Pesoparku má sloužit především ke kondičním tréninkům. „Nechali jsme si vyrobit a přizpůsobit našim požadavkům na míru od nejprestižnějšího světového výrobce v HolandskuTREADMILL HF, který své treadmilly prodává po celém světě za účelem nejen optimalizace kondice psa, ale i za účelem rehabilitace po úrazech,“ říká ředitelka a majitelka Pesoparku Jarmila Chlumská a dodává: „Kromě klasického pohybování na tomto zařízení získají psi lepší balanc, koncentraci, korekci nohosledu a celkovou motoriku těla. Treadmill umožňuje i dlouhodobý běh do kopce, při kterém psi nejvíce posilují záď, končetiny i hruď.“

V Pesoparku je provoz celoroční. Více informací o aktivitách naleznete na www.pesopark.cz